home > Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen aan Daglief Rouwdrukwerk

Levertijd

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling in huis heb? 
Bestellingen die op werkdagen voor 18.00 uur binnen zijn, worden dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Met Spoedverzending kan de volgende dag voor 14.00 uur bezorgd worden door Dynalogics (op zaterdag door pakketpost van PostNL). Proefdrukken besteld op werkdagen voor 15.00 uur gaan dezelfde dag nog mee met brievenbuspost (meestal volgende dag bezorgd door PostNL). Leest u meer over de levertijd van rouwkaarten.

Online rouwkaarten ontwerpen via de online editor / ontwerptool

Hoe kan ik een voorbeeld van mijn kaart bekijken of opsturen naar familie?

  • U kunt op het vergrootglas 🔎 boven uw ontwerpvensterklikken.
  • U kunt de inloggegegevens delen
  • U kunt een screenshot van de pagina's van uw keuze maken.
    • Heeft u een Mac/Apple dan maakt u een screenshot via Shift + Cmd + 4 (via het plusje creert u het vlak wat u wilt opslaan).
    • Heeft u een Windows laptop of pc dan drukt op de Windows-logotoets Windows-logotoets+PrtScn. Of druk op de Windows-logoknop De Windows-logoknop+ de knop Volume omlaag als u een tablet gebruikt. 
    • U kunt ook het knipprogramma van Windows gebruiken.

Hoe weet ik of mijn lettergrootte niet te groot of te klein staat?
Niet alle lettertypes worden even groot bij eenzelfde fontgrootte. Dus het ene lettertype wordt bij 10pt veel groter als het andere lettertype. Een goede methode om te testen of de tekst niet te groot of te klein uitvalt is is door uw scherm aan te passen aan de ware grootte van het kaart. U kan dit doen door in of uit te zoomen via CMD + of CMD - (Apple/Mac) of Ctrl + of Ctrl - (Windows). U de grootte van het ontwerp op uw scherm dan net zo groot maken als hoe de kaart werkelijk wordt door er een lineaal of voorbeeldkaart naast te houden.

Klopt het dat het gekozen lettertype niet wordt onthouden? 
Ieder tekstblok kunt u aanpassen qua kleur, grootte, lettertype. Omdat het soms mooi is om bijvoorbeeld de naam of een dichtregel juist in een ander font te schrijven dan de overige tekst.

Kan ik zelf een pdf maken en deze afdrukken?
Dat kan u niet zelf. Na een bestelling kunnen we u wel een pdf sturen voor bijvoorbeeld de mensen in het buitenland. Ook kan je een pdf zelf bestellen (75,-) en de kaarten lokaal laten drukken. Voor meer informatie klikt u op pdf rouwkaart bestellen.

Hoe maak ik de tekstkleur iets donkerder? 
U kan via transparantie alleen een kleur lichter maken. U kan wel met zelf te installeren pipet een donkerdere kleur toevoegen aan het kleurenpalet. U kunt de pipet installeren via ColorZilla.com. 

Veiligheid

Help, het lijkt erop dat ik toch blijf ingelogd, ondanks dat ik heb uitgelogd?
Dat is helaas niet iets wat wij regelen of kunnen instellen. Dat heeft volledig te maken met de browser die u gebruikt. Bijna alle browser bieden de mogelijkheid om wachtwoorden vast te houden zodat u niet elke keer op zoek hoeft naar uw login gegevens. Ons systeem houdt alleen via een cookie bij of u bent uitgelogd of niet. Het houdt geen wachtwoorden bij. Als u zelf vergeet uit te loggen en start later de webshop opnieuw op, dan kan het het zo zijn dat u gelijk weer ingelogd bent. Dit is per computer verschillend. 

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: