home > Papiersoorten rouwdrukwerk

Papiersoorten Rouwdrukwerk

ProefdrukEnveloppen - Levertijd Sluitzegels - Voorbeeldteksten - FAQ - veel gestelde vragen

Milieu, papier en inkt - duurzame rouwkaarten

Al onze kaarten worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier. Hierdoor voldoen we aan de hoge milieu vereisten. Daglief heeft het milieu hoog in het vaandel en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk verlies optreedt tijdens haar dienstverlening. Uw drukwerk wordt gedrukt met een iGen 150 digital Press van Xerox. Het gebruik van deze digitale drukpersen levert geen schadelijke effecten op voor mens & milieu.
 
U kunt uw rouwdrukwerk laten drukken op verschillende papiersoorten. Elke soort heeft zijn eigen unieke uitstraling. Stuk voor stuk zijn alle papiersoorten stevig en van een hoge kwaliteit. 
 

Basis papiersoorten rouwkaarten - zonder toeslag

Natuurkarton (Digigold Icewhite 340 grams)

Wilt u een stevige kaart met een matte uitstraling, dan is natuurkarton voor u de beste keuze. De 340 grams variatie is stevig en wordt voor rouwkaarten veel gebruikt.

Biotop (195, 250 en 300 grams)

Dit is een gladde en matte papiersoort in een offwhite kleur. Deze traditionele papiersoort zorgt voor een rustige klassieke uitstraling. De kleur is niet creme of gelig, maar net van het witte af. De 195 grams is een stuk dunner en geschikt voor als u een groot formaat wenst (14 x 21) en niet meer dan een postzegel wilt gebruiken. 

Zijdeglans (Ensocoat 300 grams)

Deze papiersoort heeft een matte glans en heeft een wat gladder oppervlakte. Wij gebruiken de 350 grams variatie waardoor je een heel stevige kaart krijgt.

Fotokaart (eenzijdig gestreken sulfaatkarton 300 grams + eenzijdig glans UV-lak)

Met dit papier maak je een kaartje met een mooie hoogglans afwerking zoals je dat vast wel kent van de ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. 

Luxe papiersoorten rouwkaarten - met toeslag

De extra kosten verschillen van €0,10 voor een kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. Bekijk via de link op welk bedrag u uit komt voor uw rouwdrukwerk.

Parelmoer (Majestic Marble white 290 grams)

Wilt u uw kaart een mooie glinstering meegeven? Kiest u dan voor Parelmoerpapier. 

Ivory Gold (250 grams)

Bijzondere en luxe papiersoort met zachte glans en schittering, vergelijkbaar met parelmoer maar met een crèmekleurige ondertoon.

Oud Hollands (Conqueror Diamond Verge 300 grs)

Bent u op zoek naar een kaart met een structuurpapier, dan is Oud Hollands een mooie soort, met fijne ribbelstructuur. Dit papier is een off white waardoor het niet echt wit is. Erg mooi voor klassieke rouwkaarten.

 

Oud Hollands papier, geschepte rand

Rouwkaarten of rouwbrieven met geschepte rand hebben een prachtige klassieke uitstraling. Dit papier is al op maat gesneden en kan alleen offset worden gedrukt.
Als u dit wenst dan kunt u uw tekst-, lettertype en formaat wensen via de mail aankondigen. Wij maken het ontwerp voor de rouwkaart offline voor u op. Als u voor 12 uur (ma-vrij) akkoord bent over het ontwerp, dan kunnen de kaarten dezelfde dag nog worden gedrukt en verzonden of worden afgehaald in Raalte. De toeslag hiervoor is € 45,- + 25 ct per kaart, vanaf 50 stuks.