Bij het gebruik van deze symbolen is het belangrijk om rekening te houden met de smaak en persoonlijkheid van de overledene en hun familie. Zorg ervoor dat de symbolen passen bij de toon en de boodschap van de rouwkaart. Overweeg ook om een begeleidende tekst toe te voegen die de betekenis van het gekozen symbool uitlegt, zodat iedereen die de kaart ontvangt begrijpt waarom je dit symbool hebt gekozen en wat het voor jou en de overledene betekent.

Een kruisje †

Het kruisje is vaak een symbool van geloof en spirituele steun. Het kan ook verwijzen naar het einde van het aardse leven en de overgang naar het hiernamaals. Je kunt het kruisje gebruiken als achtergrond of als decoratief element op de rouwkaart. Plaats het kruisje voor de overlijdensdatum van uw dierbare. Mochten er familieleden die al eerder overleden zijn, worden vermeld op de rouwkaart? Plaats dan een kruisje achter de naam.

Een sterretje *

Een sterretje symboliseert vaak hoop, licht en begeleiding. Het kan een mooie manier zijn om de herinnering aan de overledene levendig te houden. Plaats een sterretje voor de geboortedatum van de overledene of als een subtiele illustratie op de kaart. Je kunt ook een tekst toevoegen zoals "Een ster aan de hemel is geboren" om het symbool extra betekenis te geven.

Een hartje ♥

Het hartje staat symbool voor liefde en genegenheid. Het benadrukt de warme gevoelens en verbondenheid die je hebt met de overledene. Gebruik een hartje in combinatie met een persoonlijke boodschap, zoals "In onze harten blijf je voortleven". Plaats het hartje naast een foto van de overledene of in de buurt van een mooie herinnering. Of staat er in het rijtje met de namen van de familie iemand tussen die in verwachting is? Dan wordt dit in de rouwkaart aangegeven met een klein hartje achter haar naam, dit is vaak een ‘open hartje’ en vindt u in de beeldbank van onze online editor.

Een vlinder

Ook een vlindertekentje kan gebruikt worden in de rouwkaart om het overlijden van een kindje kenbaar te maken of aan te tonen dat een kindje in het rijtje met nabestaanden niet meer onder ons is. Het symbool van een vlinder die wegvliegt staat over het algemeen bekend als het bevrijdingssymbool. Daarnaast staat de vlinder ook symbool voor leven, dood en wederopstanding. Een mooi symbool om in de rouwkaart te gebruiken, je vindt verschillende vlinders in onze beeldbank in de editor.

 

Pootafdruk 🐾

Als de overledene een huisdier had waar hij of zij nauw mee verbonden was, kan een pootafdruk een krachtig symbool zijn van die speciale band. Voeg een pootafdruk toe naast de naam van het huisdier.


U kunt vanuit deze tekst de symbolen kopiëren en plakken, u gebruikt een toetsencombinatie of u kiest een symbool uit de beeldbank die u kunt vinden in de editor. Hier zijn enkele toetsencombinaties om veelgebruikte symbolen in te voegen op een Windows-computer met behulp van het numerieke toetsenbord en de Alt-toets. Houd de Alt-toets ingedrukt en voer de bijbehorende cijfercode in met het numerieke toetsenbord. Laat de Alt-toets los om het symbool in te voegen.
Zorg ervoor dat je het numerieke toetsenbord gebruikt, niet de rij met cijfers boven de letters.
Houd er rekening mee dat deze toetsencombinaties afhankelijk kunnen zijn van het lettertype en de teksteditor die je gebruikt. Als deze toetsencombinaties niet werken, kan je ook de ingebouwde speciale tekens of de tekensymbolen van je tekstverwerker gebruiken.
♥ Hartje: Alt + 3
† Kruisje: Alt + 0134
★ Sterretje: Alt + 9733
🐾 Pootafdruk: Voor dit symbool, dat geen standaardtekenset is, zou je een emoji-pickertoepassing kunnen gebruiken of een pootafdruk-emoji kopiëren en plakken van een website of andere bron.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van deze tekens ook kan variëren afhankelijk van het lettertype dat je gebruikt. Als je deze symbolen niet kunt invoegen kun je ook de symbolen gebruiken uit onze beeldbank die je kunt vinden in onze editor.