1. Download hier het Excel-voorbeeldbestand.

Je mag aan de opmaak van dit excel-voorbeeldbestand niets wijzigen. En de met rood gemarkeerde kolommen moeten ingevuld zijn. Heb je twee versies van de rouwkaart? Maak twee aparte adressenlijsten. Geef deze een duidelijke naam; uitnodiging afscheid Naam en ter kennisgeving Naam.

2. Zorg dat je ook jouw adres toevoegt aan de adressenlijst.

Naast de adressen van familie en vrienden voeg je altijd een adres toe van jezelf of je naaste familie die ook met de kaart bezig is.

3. Download de PostNL app.

Door het gebruik van de PostNL app is de rouwpost met jouw adres de volgende ochtend meteen zichtbaar in de app. De app geeft je daar een melding van. Dat geeft vertrouwen en dan kun je dat deel van de voorbereidingen voor het afscheid loslaten. Mocht je de volgende ochtend niets zien staan, neem dan direct contact met op: 085 - 043 80 80

 

Bestel je op zondag
PostNL streeft ernaar om de rouwkaart maandag tussen 9.00 en 20.00 uur te leveren op het adres wat aangegeven staat op de envelop.

Bestel je op maandag tot en met vrijdag
PostNL streeft ernaar om de rouwkaart de volgende dag vanaf 11.00 uur tot 20.00 uur te leveren op het adres wat aangegeven staat op de envelop.

DAGLIEF route bestelproces, productie en verzending
Wanneer de rouwkaart gereed is en de adressenlijst klaar staat kun je de bestelling plaatsen. Kies in het proces voor Directe verzending rouwpost. Met spoed verzonden, voorzien van een rouwzegel en verzameld in een rouwverzendset.

Je kunt in dezelfde order meerdere bestellingen plaatsen
Wanneer je kiest voor verder winkelen ga je terug naar je eigen collectie onder het poppetje. Je pakt de juiste versie van de kaart op en plaatst het volgende deel van je bestelling. Wanneer je op zondag tot en met vrijdag de bestelling plaatst en betaald voor 17.00 uur worden de kaarten als directe rouwverzending dezelfde avond geleverd in het rouw sorteercentrum. Op zondagavond leveren we deze in Nieuwegein en op de andere avonden in Den Bosch.

Wanneer de directe rouwverzending ontvangen is door PostNL ROUW ontvangt DAGLIEF een track& trace van de rouwverzendset. Zijn er vragen over de zending bel ons direct: 085 - 043 80 80 Ons rouwteam zal dan direct contact opnemen met PostNL*.

*PostNL is verantwoordelijk voor het op tijd leveren van de rouwkaarten. Zij geven een streven aan, geen garantie. Dit is de enige dienst in Nederland die landelijk brievenbuspost bezorgt.