Uitvaartbegeleider Papendrecht - ervaring rouwkaarten

07-11-2018

Carla van Hemert is een uitvaartbegeleider uit Papendrecht met wie het heel prettig samenwerken is. Wij vinden het beiden erg belangrijk om goed naar de nabestaanden te luisteren en hun wensen maximaal tot uiting te laten komen tijdens de uitvaart. Carla vertelt: “Ik bied uitvaartbegeleiding op maat en ga niet per definitie uit van wat ‘gebruikelijk’ is. Liever achterhaal ik wat in uw situatie de behoeften zijn en help ik een persoonlijke uitvaart mogelijk te maken.”

Ze vervolgt: "Onlangs had ik hier een mooi voorbeeld van bij het ontwerpen van een van een rouwkaart. In eerste instantie startte ik met de familie met een ‘standaard-format’ voor de binnenzijde van de kaart. “Kunnen onze namen ook in willekeurige volgorde en dan het liefst in de vorm van een hart op de kaart komen?” werd mij gevraagd. Dit idee bleek te zijn ontstaan doordat een van de naasten vlak voor het overlijden van moeder had gezegd dat zij het hart van de familie was. Dus waarom niet ook de naam van de overledene in de hartvorm? Het resultaat: een ‘ongebruikelijke’ maar vooral een ‘maatwerk’ rouwkaart. Een kaart die past bij de behoeften van deze familie en zo een mooi en heel persoonlijk symbool voor hen werd.

Op de site van Aandacht voor Afscheid vind je ook een uitgebreide lijst van veelgestelde vragen rondom een uitvaart en afscheid nemen.

Dit vond we bij Daglief zo een ontzettend mooi en persoonlijk verhaal dat we Carla van Hemert van Aandacht voor Afscheid - uitvaartbegeleider uit Papendrecht - hebben gevraagd om dit te mogen delen.