home > Werkwijze rondom Corona

Rouwdrukwerk en afscheid nemen tijdens Corona

We vinden het ontzettend verdrietig dat mensen nu gedwongen worden om op een andere manier afscheid te nemen van hun dierbare. Ondanks de grote crisis waar we nu met z'n allen midden in zitten, willen we u toch graag maximaal ondersteunen voor wat betreft rouwdrukwerk.

>>> De drukkerij blijft voorlopig open (we drukken ma - vrij). We volgen de strikte maatregelen (opgesteld door het RIVM) die zorgen voor een veilige en hygiënische werkomgeving.
>>> De levertijd van rouwdrukwerk tijdens corona blijft onveranderd tenzij er bij PostNL of DHL of Dynalogics wijzigingen worden aangekondigd.
>>> LET OP: Per direct vervalt de mogelijkheid om op zondag rouwdrukwerk te laten maken. Orders geplaatst na vrijag 18.00 uur, worden op maandag gedrukt en op dinsdag bezorgd. Als u vrijdag na 18.00 uur bestelt en op maandag laat drukken dan kunt u kosteloos een pdf ontvangen als u meer dan 50 kaarten besteld heeft.
>>> Als u vragen heeft kunt u ons zeven dagen per week bereiken van 9.00 tot 21.00 uur. We bellen altijd binnen een uur terug. 010 511 33 40.

Voorbeeldteksten rouwdrukwerk tijdens het Coronavirus

Omdat afscheid nemen nu gedwongen in kleine kring plaats moet vinden, kunt u misschien inspiratie op doen uit onderstaande suggesties voor op de kaart.
Voor algemene voorbeeldteksten en gedichten voor op de rouwkaart verwijzen we u naar een aparte pagina voor voorbeeldteksten en gedichten voor rouwkaarten.

Het afscheid vindt in besloten kring plaats vanwege het coronavirus

"In deze periode is ons allen gevraagd om vanwege de pandemie bepaalde regels in acht te nemen. Het doet ons groot verdriet dat wij hierdoor hebben moeten besluiten de afscheidsdienst in besloten kring te houden."

"Er zal geen condoleance zijn in verband met de opgelegde maatregelen omtrent het Coronavirus. De crematieplechtigheid vindt daarom in familiekring plaats."

"Wij hebben helaas tijdens een zeer besloten plechtigheid afscheid moeten nemen van mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en fijne opa.
De crematie heeft dinsdag 24 maart 2020 om 15.00 uur plaatsgevonden in het crematorium noem Naam."

"In deze periode is ons allen gevraagd om vanwege de pandemie bepaalde regels in acht te nemen. Het doet ons groot verdriet dat wij hierdoor hebben moeten besluiten de afscheidsdienst in besloten kring te houden.
Het afscheid zal plaatsvinden vrijdag 27 maart om 11.00 uur. "

"De begrafenis zal plaatsvinden in besloten kring op de begraafplaats "Westerveld" te Driehuis."

"De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden op de begraafplaats de Ommering in Spijkenisse."

"Door de huidige omstandigheden is er geen mogelijkheid om voor de uitvaart persoonlijk afscheid te nemen van Naam. U bent van harte uitgenodigd om dit te doen tijdens de uitvaart. De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 28 maart 2020 om 12.30 uur in de aula van crematorium Naam, Adres te Plaatsnaam. Aansluitend is er helaas geen gelegenheid om de nabestaanden persoonlijk te condoleren. Wel is het mogelijk dit digitaal te doen via https://www.dela.nl/herinneringsportaal/naam. Het was Naam zijn/haar wens om, als blijk van condoleance, een donatie te vragen voor KWF Kankerbestrijding. Mocht u dit willen doen kan dat via www.kwf.nl."

"Wij hadden u graag uitgenodigd voor de uitvaartmis en de crematie van mam. Door de huidige situatie was dit echter onmogelijk. We vragen dan ook uw begrip dat de crematie woensdag 25 maart in besloten kring heeft plaatsgevonden."

Het afscheid op afstand bijwonen

"Wij hopen dat jullie in gedachten bij ons zijn en een kaarsje branden om haar te gedenken."

"Bij aanvang steken wij kaarsen voor NAAM aan. Wij willen jullie uitnodigen thuis op datzelfde moment ook een kaars voor Bert aan te steken. Het steunt ons wetende dat Naam op deze manier, door de velen die hem dierbaar zijn, in het licht gezet wordt.
Omdat het helaas niet mogelijk is om bij de uitvaart aanwezig te zijn, wordt de mogelijkheid geboden deze via een livestream thuis te volgen.
Er is op internet een herdenkingspagina voor NAAM aangemaakt, waar je een verhaal of herinnering  aan Bert kunt delen of een reactie of condoleance kunt plaatsen. Hier zal ook de informatie worden gegeven hoe je thuis de herdenkingsdienst kunt volgen. Je kunt deze vinden op: www.memori.nl/NAAM"

Een herdenkingsplechtigheid of bijeenkomst op een later moment vanwege het coronavirus

"Op een later tijdstip zal er een herdenkingsplechtigheid plaats vinden op de begraafplaats "Westerveld" waarna u zult worden uitgenodigd voor een samenzijn op een nader te bepalen datum en tijdstip."

"Zodra de omstandigheden dit toelaten zullen wij een bijeenkomst organiseren om onze moeder op een passende wijze te herdenken."

"Zodra de omstandigheden dit toelaten zullen we een gepaste bijeenkomst organiseren en Naam herdenken met familie en vrienden."

Inspiratie voor afscheid nemen ten tijde van het Coronavirus

-    U kan de datum en het tijdstip van het afscheid noemen zodat mensen er in gedachten bij kunnen zijn. U zou een tekst als deze toe kunnen voegen:
Het afscheid zal plaatsvinden noemdag xx maand om xx.xx uur. Bij aanvang steken wij de kaarsen rondom Naam aan. Wij willen u uitnodigen thuis op datzelfde moment ook een kaars voor Naam aan te steken. Het zal ons steunen wetende dat Naam op deze manier, door de velen die haar dierbaar zijn, in het licht gezet wordt.

-    U kan mensen aanbieden om het afscheid te volgen via een livestream. De tekst zou kunnen zijn:
Omdat het niet mogelijk is om bij de uitvaart aanwezig te zijn, wordt u de mogelijkheid geboden deze via een livestream thuis te volgen. (De instructie kan u dan delen via een pagina zoals hieronder)

-    U kan een digitale gedenkplaats opzetten en deze ook delen op de kaart. Hier vindt u een voorbeeld: https://www.memori.nl/gedenkplaats/maarten-heijmans. De tekst op de rouwkaart zou dan kunnen zijn:
Er is op internet een herdenkingspagina voor Naam aangemaakt, waar u een verhaal of herinnering  aan Naam kunt delen of simpelweg een reactie of condoleance kunt plaatsen. Hier zal ook de informatie worden gegeven hoe u thuis de herdenkingsdienst kunt volgen. U kunt deze vinden op: noem link.

-    U kan ook een herinneringskaartje bij de rouwkaart voegen, zodat mensen een herinnering kunnen delen en deze aan u terug kunnen sturen. Zo heeft u zelf een mooi boekje maken of alle kaartjes bewaren in een mooie box. Ik help u graag en kosteloos bij het ontwerp van een herinneringskaartje in dezelfde stijl van de rouwkaart.

- U kan ook aankondigen dat u later in het jaar een bijeenkomst organiseert om uw dierbare toch te herdenken, herinneren en te proosten op zijn of haar leven. Een voorbeeld hiervan is:
De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden. Wij danken De Herbergier Ermelo voor de liefdevolle verzorging van onze moeder gedurende de afgelopen vier jaar. Zodra de omstandigheden dit toelaten zullen wij een bijeenkomst organiseren om onze moeder op een passende wijze te herdenken.