We produceren het rouwdrukwerk duurzaam

Uw bestelling is 100% CO2 neutraal

Tijdens de productie én bij de verzending van al onze producten komt er CO2 vrij, ook al gebruiken we zoveel mogelijk duurzame processen en materialen. Daarom kiezen we ervoor deze ruimschoots te compenseren door het duurzaam planten van bomen.

Zo zorgen we samen steeds iets beter voor onze aarde en bouwen we aan de toekomst. Voor het planten en verzorgen van de bomen werken we samen met 180.earth. Deze in Nederland geregistreerde stichting heeft een ANBI keurmerk. De bomen die geplant worden nemen CO2 op, leveren zuurstof en helpen onze aarde afkoelen. Ook helpen we boerenfamilies in zuidelijk Afrika in hun levensonderhoud.

Algemeen

House of Sparkles

Daglief is onderdeel van Sparkles. Het hoofdkantoor ‘House of Sparkles’ is gevestigd in Zeist. Deze locatie is in 2023 volledig verduurzaamd. Zo is het pand voorzien van een A++ label en bevat het de volgende duurzame elementen:

  • Ledverlichting
  • 66 zonnepanelen
  • 20 laadpalen
  • Warmtepomp
  • Duurzaam materiaalgebruik
  • Afvalscheiding

Inkt

We gebruiken naast FSC-gecertificeerd papier ook afbreekbare inkt op alle kaarten. En hechten we binnen het reguliere productieproces veel waarde aan het gebruiken van eerlijke materialen.

Lokale productie

De  rouwkaarten en bijpassende items worden in Brabant, geproduceerd. Daardoor zijn er geen onnodige stromen buiten Nederland.

Ophalen in Oss, Brabant

Bij onze rouwkaarten is er de mogelijkheid om je bestelling op te halen bij de drukkerij in Oss. Dit is fijn voor jou als klant in deze situatie, maar ook duurzaam als het gaat om verzending. Het pakket hoeft dan immers niet via een distributiecentrum en allerlei andere adressen, maar gaat direct van de drukker naar jou thuis.

Papier

Binnen onze organisatie werken we enkel met leveranciers die een FSC-keurmerk dragen. Maar wat houdt zo’n keurmerk precies in?

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld behouden kunnen blijven door verantwoord bosbeheer. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op de bescherming van het leefgebied van planten en dieren én ons respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt namelijk minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Leveranciers met een FSC-keurmerk dragen direct bij aan de bescherming van onze bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Omdat het bos op deze manier economische waarde krijgt, zorgt je ervoor dat het behouden blijft. En dat is belangrijk, want je wilt toch ook eeuwig blijven genieten van zowel onze bossen als van de natuurlijke producten hout en papier? (Bron: FSC)

Productieproces

Om de CO2-uitstoot te minimaliseren zijn onze processen zo ingericht dat we een minimum aan energie verbruiken. Daarnaast nemen we deel aan de Milieubarometer van Stichting Stimular. Hiermee maken we onze milieu- en klimaatprestaties inzichtelijk, om deze voortdurend te kunnen verbeteren.

Proefdrukprijs

We bieden de eerste proefdruk aan voor een kennismakingsprijs en vervolgens vragen we de stukprijs van een kaartje. Dat doen we bewust. Eén kaartje produceren is namelijk een stuk kostbaarder dan een groot aantal. Dit heeft te maken met de grote drukvellen die de machine ingaan. De machine doorloopt hetzelfde proces; of het nou voor één kaartje is of voor 100 stuks. Je kunt je voorstellen dat het daarom duurzamer is om grotere aantallen te produceren.

Samenwerking met kleine, lokale ondernemers

Extra items zoals bijvoorbeeld de kaartenhouders komen bij ons van kleine, lokale ondernemers vandaan en worden gemaakt van hout wat over blijft van andere producties. Geen grote schepen of massaproductie, maar het aantal dat we nodig hebben. Dat is duurzaam als het gaat om productie, maar ook qua toekomstbestendigheid van deze ondernemers.

Samenwerking met Visio, BIGA en Zideris

Onze samplesetjes van papiersoorten en envelopkleuren: ze worden allemaal ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (door een visuele- of verstandelijke beperking). We vinden het fijn om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen.

Verzendkosten

We vragen jou om verzendkosten te betalen voor je bestelling. Hoe groter je bestelling, hoe hoger de verzendkosten, dit is vanuit een eerlijke, duurzame gedachte. Een kleine bestelling past simpelweg in een kleinere verpakking en neemt daarmee minder ruimte in tijdens de verzending. Een grote bestelling wordt in een grote doos verpakt (meer materiaal), welke ook meer belastend voor het milieu is.