Extra's voor uw rouwkaarten

Wilt u de rouwkaart extra mooi maken? Denk dan aan persoonlijke (bewerkte) foto's en teksten, maar ook aan een sluitzegel op de envelop of voor kindjes een houten figuurtje of strikje. Dat kan een rouwkaart(je) helemaal af maken.

Sluitzegels basis collectie voor rouwkaarten en dankbetuigingen

Met sluitzegels voor rouwkaarten en dankbetuigingen maakt u het voor de ontvanger nog persoonlijker. Als u een gekleurde envelop wilt gebruiken in plaats van een envelop met rouwrand is het ook een extra manier om aan de ontvanger aan te kondigen dat het een rouwkaart betreft. U kunt op een sluitzegel naar keuze klikken en deze bestellen. Op ieder vel staan 25 sluitstickers, een vel kost €5,50. LET OP | Alleen als pakket te bestellen (dus zelf op de envelop plakken). Ons proces is nog niet voldoende ingericht om de sluitzegels voor u op de enveloppen te plakken als u voor directe verzending rouwpost kiest.
 

Sluitzegels OP MAAT voor rouwkaarten en dankbetuigingen

Met sluitzegels OP MAAT voor rouwkaarten en dankbetuigingen kunt u een sluitzegel laten ontwerpen in dezelfde stijl als de rouwkaart. U mailt uw wensen naar info@daglief.nl en wij zetten de sluitzegel voor u klaar in uw eigen collectie. Alleen te bestellen in combinatie met rouwdrukwerk. Op ieder vel staan 25 sluitstickers, een vel kost €5,95. LET OP | Alleen als pakket te bestellen (dus zelf op de envelop plakken). Ons proces is nog niet voldoende ingericht om de sluitzegels voor u op de enveloppen te plakken als u voor directe verzending rouwpost kiest.
 

Rouwkaart met afgeronde hoekjes

Mooi om afgeronde hoekjes toe te voegen aan een rouwkaart. Dat maakt het ontwerp net nog wat zachter. Afgeronde hoekjes maakt u door in de editor het vinkje juist de zetten bij het tabje achtergrond>kaartrand.
 

Figuurtjes voor rouwkaarten voor kinderen

Voor rouwkaartjes voor baby's en kinderen kan het mooi zijn om extra's aan het rouwkaartje toe te voegen, zoals houten hartjes of sterretjes of een satijnen strikje.
 

Bevestigingsmateriaal voor rouwkaarten

Wilt u een persoonlijke uitnodiging, gastenboekkaartje of fotolabel aan een rouwkaart bevestigen. Kijkt u dan op deze pagina met paperclips, touwtjes en lint voor rouwkaarten.
 

Kistfoto van portretfoto of rouwkaart

Een prachtige manier om de overledene extra in het middelpunt te zetten is om een of meerdere portretfoto's in de ruimte te plaatsten. Als de fotovergroting op de kist staat, wordt het ook wel een kistfoto genoemd.
Het is ook mooi om als de voorzijde van de rouwkaart een foto bevat deze als kistfoto te gebruiken. 
 

Foto bewerken voor een rouwkaart

▶︎ Wilt u een foto laten bewerken, dan doen wij dat graag voor u van maaandag tot vrijdag. De kosten varieren van €15,- tot €50,-
▶︎ Wilt u een vervaagde rand in ovaal of vierkant om uw eigen foto. Dan kunt u deze laag met vervaagde rand over uw foto heen zetten. Zie bijvoorbeeld bij dit ontwerp rouwkaart met foto met vervaagde rand.
De afbeelding met uitsparing die over uw foto heen kunt leggen vindt u in de online editor bij het tabje afbeeldingen en versieringen, 2.3 Fotoframes.
▶︎ Wilt u zelf een foto bewerken en beschikt u niet over Photoshop, dan kunt u op diverse sites terecht, zoals:
fotoaanpassen.nl - Hier kunt u een foto vervagen, scherper maken, bijknippen, roteren, keuze uit veel filters, omzetten naar zwart wit of sepia en meer.
 

Eigen kleurcode toevoegen op rouwkaart

Via een programma / applicatie colorpicker zoals colorzilla kunt u eenvoudig een pipetje installeren rechts van de browser. Zo kunt u een kleur opzuigen uit uw foto en deze kleurcode gebruiken voor bijvoorbeeld de tekst.

In onderstaand filmpje leggen we u uit hoe u kleuren (kleurpalet en customkleur) aan kunt passen.