10 tips voor het maken van rouwkaarten

Ontwerpen    Bestellen    Prijzen    Verzending    FAQ    Enveloppen & Postzegels    Extra's    Overig

10 ontwerptips voor het maken van persoonlijke rouwkaarten

Uitlijnen
► Gebruikt u aan de binnenzijde het hulpraster (editor: blokjes/raster icoontje rechts van het midden in witte balk) om de tekst links en rechts op gelijke hoogte te zetten. Mooi is de onderzijde links en rechts twee blokjes uit de rand. Als er links nog een gedichtje staat, kijk dan of je de onder of bovenzijde ook uit kunt lijnen met een tekstblokje rechts.
► Controleer bij gecentreerde tekst of er geen spaties aan het einde van de regels staan. Haal deze weg, anders staat de tekst niet in het midden.

Tekstkleur, lettertype, lettergrootte
► Controleer of de tekstkleur overal gelijk is. Meest gebruikt: middengrijs voor overige tekst en donkergrijs voor naam en data OF naam en data in kleur uit afbeelding of lievelingskleur. 
► Controleer of lettertype overal gelijk is. Soms wordt er voor de naam een ander lettertype gebruikt. 
► Zet teksten niet te dicht op de rand. Als u op een tekstblokje klikt, ziet u een hulpkader dicht op de rand, probeert u hier geen tekst in te zetten.
► via ctrl+ en ctrl- (of het plusje en minnetje naast de 100%, rechtsbovenaan in de editor) kunt u het ontwerp/ de tekst op ware grootte bekijken. Zo weet u ook of de tekst niet te klein of te groot zal zijn in werkelijkheid.

Afbeeldignen
Afbeeldingen die u tot aan de rand wil tonen dienen 5 mm over de rand te vallen. Deze aflooprand wordt getoond als u op een willekeurige afbeelding klikt.
► Gebruikt u een afbeelding? Is de foto scherp? De resolutie hoog genoeg? Meestal een minimum van 1000x1000 en of 1MB

Inhoud
► Check de inhoud, kloppen de data (geboorte, overlijden, data van afscheid en condoleren), maanden en weekdagen met een kleine letter. Zet de dag van de week ook voor de dag van uitvaart, dus, zoals: op woensdag xx maand nemen we afscheid van... 

Extra's
► Wilt u een kruisje † plaatsen voor de overlijdensdatum zet dan ook een sterretje *voor de geboortedatum (sterretje: shift 8, kruisje: optie t - of kijk bij het tabje afbeeldingen en versieringen > Rouwsymbolen)
► Een honden - of kattenpootje voegt u eenvoudig toe via het tabje Afbeeldingen en Versieringen > Rouwsymbolen. Deze wordt standaard in zwart getoond, deze kunt u omkleuren of transparanter maken zodat de grijstint overeenkomt met de rest van de tekst.

Papiersoort
► 90% van de mensen kiest voor biotop 300 grams papier - let op dat u dan ook een biotop rouwenvelop kiest (en geen witte envelop met rouwrand). Andersom geldt dat net zo.

Verzendgegevens
► Bij uw adresgegevens let u goed op dat postcode en huisnummer kloppen.

Bezoek onze FAQ pagina met veel gestelde vragen en hulpfilmpjes over rouwkaarten maken