De meest speciale rouwkaarten in onze collectie zijn de pocketfold rouwkaarten. Een pocketfold is een kartonnen omslag of mapje waar je meerdere losse kaarten in kan doen. Klik op de foto van je favortiete ontwerp en pas de bijhorende kaarten aan in de editor.

 

 
 

Hoe bestel ik een pocketfold rouwkaart?

Klik op het ontwerp naar keuze en pas de losse inlegkaarten naar wens aan in de online editor. Je kan de foto's vervangen, teksten aanpassen, andere lettertypes kiezen en kleuren wijzigen. Druk de kaarten af in het gegeven formaat en kies een papiersoort naar wens. De pocketfold omslag kan je los mee bestellen. Kom je er niet uit? Ik verleen graag persoonlijk ontwerpadvies en kan helpen met de aanpassingen. Neem gerust contact met mij op!

 

Kan ik bij een pocketfold rouwkaart gebruik maken van directe verzending rouwpost?

Het is vanwege het insteekwerk helaas niet mogelijk om gebruik te maken van onze directe rouwverzendservice. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je alles in een pakket thuisgestuurd en kan je zelf de kaarten op de juiste manier in elkaar zetten. Tip: kies hierbij indien mogelijk voor spoedverzending of 'afhalen in Oss' zodat je de kaarten op tijd in huis hebt. 
 

In welke envelop kan ik de pocketfold rouwkaart bestellen?

De pocketfold is geen geschikte envelop om de kaarten in te versturen! De kaarten zouden er via de zijkanten uit kunnen glijden in de sorteermachines van het postbedrijf. Bestel daarom ook losse enveloppen mee. Omdat de pocketfold een slag groter is dan de kaart past de pocketfold niet in de envelop die automatisch bij de kaart geleverd wordt. Bestel daarom géén envelop mee met de kaarten, maar plaatst deze los in je winkelmandje! Bij de kaart staat vermeld welk format je nodig hebt. Kies een kleur envelop en vervolgens het juiste formaat. 
 

Hoe zet ik de pocketfold rouwkaart in elkaar?

De fotokaart kan je in het midden van de pocketfold omslag bevestigen door middel van een plakstift (gebruik geen vloeibare lijm om bobbels in de kaart te voorkomen) of dubbelzijdig tape. Op die manier blijft de foto netjes op zijn plek als de kaart wordt geopend. Let er daarom op dat de achterzijde van de kaart leeg blijft zoals in het ontwerp gedaan is! Wil je hier wel tekst of foto's op plaatsen? Kies dan voor een paperclip dan kan de kaart verwijderd worden en aan de achterzijde worden bekeken.

De overige kaarten, zoals de algemene rouwkaart met aankondiging van overlijden en het extra inlegkaartje met praktische informatie, kunnen aan de rechter kan los worden ingestoken. 
 

Hoe maak ik de pocketfold omslag dicht?

Je kan op verschillende manieren de pocketfold omslag dichtmaken:
- De meest eenvoudige en snelste manier is met gebruik van een lakzegel. Dit is niet alleen erg praktisch maar ook heel erg chic! De zelfklevende lakzegels hebben we in diverse kleuren (antiek brons, antiek goud , blush roze en goud) met een takje of hartje. 
- Net zo makkelijk en iets goedkoper is een sluitsticker. 
- Een andere chique oplossing is een half-transparante wikkel met goudopdruk. Deze vouw je om de pocketfold omslag heen en sluit je aan de achterzijde met een stukje tape of een sluitsticker.
- Liever stoerders of klassiek? Ga dan voor een stoer jute touwtje of een velvet lint.